’Monster van Loch Ness’ spoelt aan in Laren. Vijf meter lang kunstwerk, gemaakt van 800 oude spijkerbroeken

Het jeansmonster is vijf meter lang.© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS

Emma Kemp
Laren

Een soort monster van Loch Ness is aangespoeld bij de Groene Afslag in Laren. Het vijf meter lange dier heet Messy en is gemaakt van 800 oude spijkerbroeken.

Het kunstwerk werd twee jaar geleden gemaakt door het circulaire spijkerbroekenmerk MUD Jeans en de streamingdienst WaterBear om aandacht te vragen voor klimaatverandering, en om mensen te inspireren duurzamer te leven.

In het najaar van 2021 was het monster voor het eerst te zien in Londen tijdens de klimaattop van Glasgow. Een paar maanden daarna was het te bewonderen bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Nu is Messy dus terug bij zijn makers (MUD Jeans) in Laren.

Voeren

Het oorspronkelijke plan was om het kunstwerk weer te recyclen, maar Lucas Mol van de Groene Afslag laat weten dat dat niet meer gaat gebeuren. ,,Daar is het een veel te mooi kunstwerk voor geworden.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Iedereen is welkom om Messy te komen aaien in de Groene Afslag.© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS

Iedereen is welkom om Messy te ’bewonderen en aaien’ laat de Groene Afslag weten op Instagram. ,,Ze geeft kopjes en eet uit je hand, al is voederen eigenlijk niet de bedoeling. Behalve als het oude spijkerbroeken zijn, want daar kan MUD Jeans weer een superfijne (lease) jeans van maken.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen