’Wake-up call’ in kleedkamer helpt Vitesse’22 richting zege

Amsterdam

Niet dat Vitesse’22 trainer Arjan de Zeeuw zich stierlijk had zitten vervelen in de eerste helft, maar het optreden van zijn spelers was dermate ondermaats dat het in de rust tijd was eens de puntjes flink op de i te zetten. De ’wake-up call’ hielp, want na de wissel wist de ploeg tegenstander SDZ met 1-3 aan de kant te zetten.

,,Het was allemaal net niet”, had De Zeeuw gezien. ,,Het liep niet lekker en het stond niet goed.” De formatie van trainer Thijs Sluijter - die volgend jaar Hillegom onder zijn hoede gaat nemen – wist via Zakaria Hdoudou zelfs een 1-0 voorsprong te nemen. Een benutte strafschop van Max Lodewijks – omdat een schot van Ron Scheffer met de hand was tegengehouden – zorgde er echter voor dat Vitesse’22 niets helemaal in mineurstemming de kleedkamer kon opzoeken.

Na de wissel had De Zeeuw enkele positiewisselingen toegepast die tot gevolg hadden dat vanaf dat moment de bezoekers de boventoon voerden. De ploeg uit Castricum dicteerde het spel en het was slechts een kwestie van tijd voordat Vitesse’22 afstand zou nemen.

Het was Martijn Kuijs die het goede spel tot uitdrukking bracht door de 1-2 binnen te schieten. Dat het desondanks nog lange tijd spannend bleef, kwam omdat Vitesse’22 te veel kansen miste. Uiteindelijk was het Joey van Esveld die de eindstand op 1-3 bepaalde.

,,Een belangrijke zege”, aldus De Zeeuw. ,,Wij kijken naar de ploegen onder ons en daar zijn wij verder van weggelopen.”

SDZ - Vitesse’22 1-3 (1-1). Hdoudou 1-0, Lodewijks (pen) 1-1, Kuijs 1-2, Van Esveld 1-3.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen