Zeemacht komt niet ’heerlijk de winterstop uit’, maar wint wel van Beemster

Ingmar Waard is gestopt op het hoogste niveau in de zaal maar schiet op het veld nog net zo makkelijk raak© Archieffoto

Den Helder

Het had een vermakelijke middag in Den Helder moeten worden. Op de drie punten van Zeemacht tegen hekkensluiter Beemster viel ook weinig af te dingen. ,,We hebben gewonnen, maar daar is wel meteen alles mee gezegd”, stelt trainer Harald de Klerk, die samen met Jack de Vries voor de groep staat.

,,We hadden veel grotere cijfers neer moeten zetten. Ik moet uitkijken met wat ik zeg, maar we kunnen er tegen dit soort tegenstanders eigenlijk makkelijk een stuk of acht maken.”

Zeemacht vindt zichzelf na de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar terug op de zevende plek in de vierde klasse. Dat is de plaats waar het team van De Klerk en De Vries aan het eind van het seizoen ook minimaal op hoopt te eindigen. Maar dan zal het vizier wel op scherp moeten staan.

,,Tegen de nummer laatst, dat zijn van die wedstrijden om heerlijk de winterstop mee uit te komen. Maar dan moeten we ook wel goed blijven spelen”, vindt De Klerk. Binnen het kwartier stond het 3-1, maar daarna ging de storm liggen. Na rust kwam Beemster op 3-2.

Zeemacht - Beemster: 3-2 (3-1).

Doelpunten Zeemacht: Waard, Kuyp, Dalmaijer.

Sint Boys - Texel ’94: 1-3 (1-3).

Doelpunt Sint Boys: G. van Wichen.

Doelpunten Texel ’94: Grisnigt, Beumkes, Bakker.

Winkel - Vesdo: 3-1 (1-0).

Doelpunten Winkel: Julsing (2), Zut.

Doelpunt Vesdo: T. van Zaal.

Zaterdag 4A: Wieringermeer - DTS 2-0 (0-0).

Doelpunten Wieringermeer: De Bruin, Boersma.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen