Jos en Niek verkopen Café Restaurant Klaas in Uitgeest ondanks succes vanaf de start

Gastheer Niek Groen en Jos Keijsper (rechts) van restaurant Klaas in Uitgeest.© Archieffoto Erna Faust

Van onze verslaggever
Uitgeest

Het succesvolle eetcafé Klaas in Uitgeest staat te koop. Eigenaar Jos Keijsper en Niek Groen ’kijken terug op zeven mooie jaren, maar kijken ook vooruit’.

Chef-kok Jos en gastheer Niek openden in 2016 de deuren van Café Restaurant Klaas aan de Middelweg in Uitgeest. Vanaf het begin was Klaas een succesverhaal. ,,Het diner zat vanaf dag één altijd vol en we hadden wachtlijsten voor het weekend’’, laten Jos en Niek weten.

Verkopen

Waarom dan toch verkopen?

Jos en zijn partner Natalie hebben al enige tijd de wens om te verhuizen. De keuze is gevallen op Dordrecht, waar Natalie is opgegroeid. ,,Mijn schoonouders wonen nog steeds in Dordrecht en als wij daar zijn, voelt het als een tweede thuis’’, vertelt Jos.

(Tekst gaat door onder de foto)

Restaurant Klaas is vanaf het begin in 2016 een succes geweest.© Foto Ronald Goedheer

Ondanks de succesvolle samenwerking was het op één lijn zitten de laatste maanden ’niet altijd vanzelfsprekend’. ,,Vooral in de afgelopen maanden, spraken wij vaak over de toekomst en hebben we uitgebreid gefilosofeerd over geluk in het leven. Want wat maakt ons persoonlijk nu écht gelukkig? Daarin geven we elkaar ook nu de ruimte en dat betekent dat we ieder ons eigen pad volgen.’’

Erfgoedpark

Gastheer Niek zet Restaurant Krelis op Ergoedpark De Hoop en ijssalon De Kleine Molen – voorheen onder gezamenlijke leiding van de compagnons – alleen voort. ,,Een geweldige uitdaging die ik graag met ons team wil aangaan. Het Erfgoedpark is een schitterende locatie aan het Uitgeestermeer, waar ik word uitgedaagd om als ondernemer de horeca op een bepaald niveau neer te zetten. Bij het afscheid van mijn compagnon, loopt er ook een stukje kennis en kunde de deur uit.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.