Volendam boekt weer een zege en drukt FC Groningen verder in het moeras

FC Volendam juicht.© ANP

Gideon Smit
Volendam

FC Volendam heeft zondag de derde overwinning na de winterstop geboekt. In een heus degradatieduel werd FC Groningen met 3-2 verslagen. Daarmee klimmen de Volendammers naar de vijftiende plaats op de ranglijst: een veilige positie.

FC Groningen zakte donderdag naar de laatste plaats en is een club in last. In een poging het vege lijf te redden werd Matej Chalus op huurbasis van Malmö FF binnengehaald. Juist deze nieuwe aanwinst ging in de eerste helft in de fout. De verdediger verspeelde de bal aan Gaetano Oristanio die doelman Verrips omspeelde en de Volendammers op voorsprong zette.

FC Groningen kwam vroeg in de tweede helft weer op gelijke hoogte door een treffer van Johan Hove die het meest attent was bij een hoekschop. Lang konden de bezoekers niet geniet want Calvin Twigt kopte Volendam al snel weer naar een nieuwe voorsprong.

Dat scenario herhaalde zich een kwartier later opnieuw. Ricardo Pepi zorgde voor de gelijkmaker maar vijf minuten later werkte Robert Mühren de derde Volendamse treffer binnen.

In de slotfase maakte Flip Klomp zijn debuut in het team van Jonk. Francesco Antonucci maakte na een lange periode van blessures zijn rentree.

FC Volendam-FC Groningen 3-2. 21. Oristanio 1-0, 50. Hove 1-1, 55. Twigt 2-1, 72. Pepi 2-2, 78. Mühren 3-2.

FC Volendam: Stankovic; Murkin, Flint, Mirani, Mbuyamba, Plat; Eiting, Sanchez, Twigt (84. Klomp); Oristanio (84. Zeefuik), Mühren (87. Antonucci).

FC Groningen: Verrips; Van Gelderen, Chalus, Blokzijl (71. Iranrust), Bech, MäätÄ; Suslov, Oratmangoen (86. Te Wierik), Hove; Pepi, Lundqvist (71. Van Bergen).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen