Dode aangetroffen na brand in Schellinkhout

© Foto: GLOCALmedia

Internetredactie
Schellinkhout

De grote brand op een bedrijventerrein aan de Dorpsstraat in Schellinkhout heeft in de nacht van zaterdag op zondag toch een dodelijk slachtoffer geeïst. In één van de units heeft de politie zondagochtend een overleden persoon aangetroffen.

Lees ook: Had dodelijk slachtoffer bij brand Schellinkhout voorkomen kunnen worden? ’Illegale bewoning was bekend’

Het dodelijke slachtoffer werd rond 11.00 uur gevonden. De politie doet onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer en naar de toedracht van de brand.

Lees ook: Waren alle bewoners er uit tijdens de vuurzee in bedrijfsunits Schellinkhout?

In de loop van de nacht werd al duidelijk dat er minstens vier mensen permanent in de units op het bedrijventerrein bivakkeerden. Op het moment dat werd gemeld dat er geen gewonden waren gevallen, werd door de hulpdiensten al een slag om de arm genomen.

Burgemeester Michiel Pijl, die vannacht op het bedrijventerrein aanwezig was en met betrokkenen sprak, liet op zijn constatering dat er gelukkig geen slachtoffers zijn dan ook nadrukkelijk volgen ’voor zover wij weten’.

Lees ook: Grote uitslaande brand in loodsen aan Dorpsweg Schellinkhout [update]

De hulpdiensten kwamen na de melding van de brand omstreeks 3.00 uur direct in actie. Het bedrijventerrein en omliggende woningen werden ontruimd en meerdere personen werden door het ambulancepersoneel nagekeken. De N506 werd ter hoogte van Schellinkhout volledig afgesloten in verband met de waterwinning.

De brandweer meldde rond 6.30 uur dat de brand onder controle was. Brandweerlieden wisten te voorkomen dat de brand oversloeg naar andere gebouwen. Het nablussen duurde nog enige tijd en ook de controle van de units ging de hele ochtend door.

Lees ook: Had dodelijk slachtoffer bij brand Schellinkhout voorkomen kunnen worden? ’Illegale bewoning was bekend’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen