Volendam speelt een wedstrijd in Venlo om snel te vergeten

Mabel Panhuis: ,,Een wedstrijd om snel te vergeten.’’© Archieffoto

Cas Broxterman
Venlo

Een dag na de wedstrijd tegen Venlo moet captain Mabel Panhuis op de meeste vragen het antwoord schuldig blijven. Die ontmoeting van een dag eerder, een 41-21 nederlaag voor de handbalsters van Volendam? ,,Ik was ’m eigenlijk alweer vergeten”, zegt ze.

Het vergeten. Dat is wat Volendam snel moet doen na die oorwassing in Venlo. Dinsdag staat er alweer een bekerduel met SEW op het programma. Daarna volgt een competitieschema waarin de ploeg weer een goede reeks hoopt neer te zetten. Want hoewel de vijfde plek nu een feit is, blijft het doel vierde worden en een bijbehorend Europees ticket.

Panhuis geeft zelf het goede voorbeeld door het treffen met Venlo zo snel mogelijk achter zich te laten. De ruststand, de doelpuntenmakers? Ze zou het eerlijk gezegd niet weten.

,,We hadden gewoon echt nul kans om te winnen”, graaft ze in haar herinnering. ,,Venlo was veel beter, had een heel offensieve dekking. Venlo had voor alles wat wij er tegenin probeerden te brengen een oplossing. Scoren werd daardoor heel lastig voor ons.”

De confrontatie met Venlo was een van de vele topduels die de handbalsters van Volendam de afgelopen weken speelden. Het kostte punten én zelfvertrouwen; ook tussendoor, tegen het lager geklasseerde PSV, bleef een zege achterwege. Het duel met de ploeg uit Eindhoven eindigde, tegen het spelbeeld en de verwachtingen in, in een gelijkspel.

Volendam zal de komende weken collectief moeten bewijzen dat het de kunst van het loslaten verstaat. ,,We krijgen tegenstanders waarvan we móeten winnen”, vindt Panhuis. Te beginnen met BFC, dat op dit moment laatste staat in de eredivisie. ,,Het is cruciaal dat we weer punten gaan pakken, zodat we op de vierde plek komen te staan.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen