Keeperstombola na rode kaart. Met derde keeper Rob Sander onder de lat verliest ZOB nipt met 3-2 in Huizen

Sander Kruissink
Huizen

ZOB verloor zaterdag belangrijke punten in de strijd om de bovenste plekken in de eerste klasse A. Zuidvogels won met 3-2. De ZOB-doelmannen eisten ongewild een hoofdrol op in Huizen.

Voorafgaand aan het duel speelden de tweede elftallen ook tegen elkaar, waarin Floris Schievink rood kreeg. Dat de reservekeeper hierdoor niet op de bank kon plaatsnemen werd extra pijnlijk voor de hoofdmacht toen ook Tim van Duuren daarin na zo’n tien minuten werd weggestuurd.

„Door een inschattingsfout pakte hij de bal net buiten het zestienmetergebied in zijn handen, wat de scheidsrechter beoordeelde als het ontnemen van een directe scoringskans omdat een tegenstander op vijf meter afstand liep”, omschreef de verliezende trainer Hans Schakel het voorval. „Ik had het nog weleens willen zien als het elf tegen elf was gebleven.”

Nadat ZOB-spits Stefan van Wonderen tijdelijk de handschoenen aantrok, nam later derde keeper Rob Sanders onder de lat plaats. Hij moest uiteindelijk drie keer de bal uit het net vissen. Na het eerste tegendoelpunt maakte Robin Steven nog mooi gelijk uit een vrije trap, maar vlak voor rust liep de thuisploeg weer uit naar twee doelpunten verschil.

Na rust zetten de bezoekers met tien man hoger druk, wat resulteerde in de 3-2 van Van Wonderen. Tien minuten voor tijd verzuimde Kid Ronday nog vanaf de penaltystip gelijk te maken, nadat Jasper van der Kroon was neergelegd in het strafschopgebied.

Zuidvogels-ZOB 3-2. 20. Van Zelst 1-0, 25. Stevens 1-1, 35. Van Zelst 2-1, 45. Van Kommer 3-1, 68. Van Wonderen 3-2. Rood: 10. Van Duuren (ZOB).

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen