Nog twee mensen vast na klimaatactie op A12 in Den Haag

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Na de klimaatactie op de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag zitten nog twee mensen vast, laat de politie zondag weten. In totaal werden zaterdag 768 mensen aangehouden. Klimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) zei eerder op zondag dat zo'n 725 actievoerders weer op vrije voeten waren.

De demonstranten die nog vastzitten, willen volgens de politie hun identiteit niet kenbaar maken. Het gaat om twee actievoerders die werden aangehouden voor het treffen van voorbereidingshandelingen.

Honderden klimaatactievoerders liepen zaterdag rond het middaguur de A12 in Den Haag op om een blokkade te vormen. Ze protesteerden tegen de manier waarop de overheid omgaat met subsidies voor producenten van fossiele energie. De demonstranten hadden onder meer spandoeken en borden bij zich met teksten als 'Wij staan voor het recht op protest', 'Ga wat beters doen met al die poen' en 'Arresteer de échte klimaatboeven'. Activisten die geen gehoor gaven aan een oproep van de politie om te vertrekken, werden aangehouden.

Volgens XR wordt de volgende demonstratie op de A12 al gepland. De datum van deze actie maakt de klimaatactiegroep later bekend.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.