Volendam kan uit niet brengen wat het thuis doet. ’We misten beleving, wat ik niet helemaal kon thuisbrengen’

De belangrijke 1-1 van Daan Steur werd afgekeurd.© Archieffoto

Veenendaal

„Het verschil tussen uit en thuis is even te groot”, concludeerde Berry Smit zaterdag na de uitwedstrijd tegen DOVO. Zijn ploeg had even daarvoor met 3-0 verloren van de nummer zeven.

„We misten beleving, wat ik niet helemaal kon thuisbrengen. Met de voorbereiding was niks mis.” Al vrij snel in de wedstrijd stond de ploeg van Smit met 1-0 achter toen een speler van de thuisclub de bal kreeg na een communicatiefout tussen keeper Sander Binken en verdediger Perry Karregat. Laatstgenoemde moest aan de noodrem trekken en veroorzaakte zodoende een penalty.

Even leek het erop dat de Volendammers langszij kwamen toen Daan Steur een vrije trap van Sam Lautenschutz binnenkopte, maar scheidsrechter John Kraak keurde deze af wegens buitenspel. „Volendammers die er het dichtstbij stonden, zeiden dat het absoluut geen buitenspel was”, verzuchtte Smit hierover.

Rood

De bezoekers begonnen goed aan de tweede helft, maar na vijf minuten kreeg Karregat zijn tweede gele kaart (nadat hij bij de penalty ook al geel kreeg) en moesten de Volendammers verder met tien man. In de eerste helft had Volendam ook al vroeg Sam Lautenschutz moeten wisselen met een blessure.

DOVO begon de tweede helft niet goed, maar door opnieuw miscommunicatie kwamen de gastheren op 2-0.Nadat Patrick Plugboer een goede kans op de aansluitingstreffer teniet gedaan zag worden door DOVO-keeper Jeroen Vrolijk, liep de thuisploeg in de slotfase verder uit naar 3-0 dankzij een mooie goal van Guido van Dijk.

DOVO-Volendam 3-0. 14. Visser 1-0 (pen.), 55. Visser 2-0, 87. Van Dijk 3-0. Rood: 50. Karregat (Volendam, 2x geel).

Volendam: Binken; Schaap (46. Kras), Karregat, S. Veerman, D. Steur, Stuijt (74. R. Veerman); Van Baarsen (59. L. Veerman), Plugboer, Lautenschutz (27. Kroon); J. Tol, L. Tol (46. Plat).

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen