Er kan er maar een de lelijkste van Nederland zijn en dat is Lelystad. Velsen eindigt als tweede in de Twitterverkiezing

Velsen heeft Beeckestijn, dus er kan er maar een de lelijkste zijn van Nederland en dat is Lelystad.© archieffoto Ron Pichel

Ellen de Boer
Velsen

De lelijkste stad van Nederland is Lelystad, met zestig procent van de stemmen. Velsen is als tweede geëindigd in de Twitterverkiezing van Jelmer Visser.

Lelystad en Velsen gingen enkele dagen geleden samen de finale in. Andere steden die waren genomineerd voor de #lelijkstestadvanNederland en die zij achter zich lieten, waren Helmond, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Almelo, Hoofddorp en Den Helder.

De gemeente Velsen was er eigenlijk met de haren bijgesleept, want het ging om IJmuiden als lelijkste stad. Maar IJmuiden had te weinig inwoners voor de verkiezing - alleen steden met een minimaal inwonertal van 45.000 konden meedoen. Dus werd heel Velsen voorgedragen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zeesluis

Pietlut vond dat geen goed idee. Op Twitter zegt hij: ,,Zeg, hou Santpoort-Noord, -Zuid, Driehuis, Velsen-Noord, -Zuid en Velserbroek er even heel gauw buiten! Met IJmuiden ben ik het overigens eens, spuuglelijk tot en met!’’ Guido Blenk reageert op Twitter: ,,IJmuiden heeft toch maar de allermooiste naam voor de grootste zeesluis ter wereld bedacht en daarmee een trend gezet in NL!’’ Tim Binkhorst plaatst een paar charmante foto’s van het oude dorp Velsen op Twitter en zegt: ,,Hoezo staat Velsen erbij? Dat maakt die hele verkiezing mank.’’

Volgens Dirk Dekema op Twitter kan er maar een winnaar zijn, want ’Velsen heeft de prachtige buitenplaats Beeckestijn’. En inderdaad met tweederde van de stemmen wint Lelystad de verkiezing. Maar hoeveel stemmen zijn er eigenlijk uitgebracht in totaal? Welgeteld 1706 mensen van de ruim zeventien miljoen inwoners van Nederland hebben zich de afgelopen tijd op Twitter druk gemaakt om de lelijkste stad.

Journalist

#lelijkstestadvanNederland is een initiatief van Jelme Visser @DieTukkerfries op Twitter. Visser noemt zichzelf de ’bekendste Etten-Leur-ontkenner van Nederland en omstreken, MIAUW-oprichter, journalist, ontwerper, kaartenkleier en ‘prominente Twitteraar’ -ministerie van VWS’. Al eerder heeft hij een verkiezing van de lelijkste stad van Nederland gehouden.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen