Felle brand in Wormer onder controle, naastgelegen woningen tijdelijk ontruimd. ’De schuur die is afgefikt, is van mijn buurman’

1 / 5
van onze verslaggevers
Wormer

Aan de Veerdijk in Wormer is zaterdagavond brand ontstaan in een houten gebouwtje tussen twee woningen. Robin de Puy woont in een ervan, het voormalige Ceres-gemaal. Bij haar sprongen ramen. Hoe groot de schade aan de naastgelegen panden is, is nog onduidelijk. De bewoners zijn ongedeerd.

De brandweer heeft beide woningen uit voorzorg ontruimd, omdat het vuur dreigde over te slaan, en vanwege de rookontwikkeling. Het voormalig stoomgemaalcomplex Ceres, waarin fotograaf Robin de Puy woont, is een monumentaal pand.

De Puy stond afgelopen week nog in deze krant, omdat ze een herdenkingsboek heeft gemaakt over de watersnoodramp. ,,Mijn foto op de voorpagina is hier achter gemaakt’’, zegt ze later op de avond, vanuit de woning van een van haar buren. ,,De schuur die is afgefikt, is van mijn buurman. Bij mij zijn alleen de ramen gesprongen.’’

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De eigenaar van het houten bijgebouwtje was thuis toen het vuur ontstond en heeft zelf de brandweer gebeld.

Het bluswerk kwam traag op gang. De Puy: ,,Ze dachten eerst dat de brand wel meeviel, maar die brak opeens flink door.’’ De vlammen kwamen door het dak. ,,Je bent hier omringd door water, maar dat konden ze niet snel gebruiken.’’

,,Opbouwen vanaf open water neemt meer tijd in beslag’’, zegt de woordvoerder daarover. ,,Hier is bovendien sprake van veel slib.’’ Dat hielp ook niet.

,,Dat schuurtje is wel klaar’’, zegt De Puy. De schade aan beide woningen valt volgens haar wel mee. ,,Gelukkig is iedereen ongedeerd.’’

De brandweer was ter plaatse met drie blusvoertuigen en een redvoertuig voorzien van een hoogwerker, waarmee water vanaf een flinke hoogte op het vuur werd gericht. De brand was rond 20 uur, na ruim een uur blussen, onder controle.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.