Hovocubo loopt averij op bij bezoek aan Tigers Roermond: puntenverlies, rood, bloedneuzen en een knieblessure

Hovocubo zag Abdessamad Attahiri uitvallen met een knieblessure.© Foto Hovocubo

Vincent Schot
Roermond

Hovocubo is tegen de eerste nederlaag van de tweede seizoenshelft opgelopen. In Limburg verloor de ploeg van trainer Sander van Dijk vrijdagavond met 6-4 van Tigers Roermond.

In de eerste helft was er niet veel aan de hand voor de regerend landskampioen. Tigers kwam na vijf minuten wel op voorsprong, maar die schade was ruimschoots gerepareerd toen de kleedkamer werd opgezocht. Faisel Mellah, Abdessamad Attahiri en Hicham Aklalouch scoorden: 1-3.

Na rust ging het mis. Daarin scoorde de thuisploeg liefst vijf keer. Drie keer was Taoufik Chadli de gevierde man aan Limburgse zijde. Via Amin Amghar kwam Hovocubo in de 35e minuut nog wel dichterbij, maar genoeg om het tij te keren was het niet. Dat Aklalouch een penalty miste hielp niet mee. Zijn inzet werd gekeerd door de goalie van Tigers, die de hele avond een uitstekende pot keepte.

Ook fysiek liep Hovocubo averij op. Drie spelers kregen een klap in het gezicht. Mellah en Mats Velseboer hielden hier een bloedneus aan over. Ernstiger was de schade voor Attahiri, hij liep een knieblessure op. Tot overmaat van ramp kreeg Velseboer rood voor hands.

Tigers Roermond-Hovocubo 6-4.

5. Pasaribu 1-0, 8. Mellah 1-1, 9. Attahiri 1-2, 16. Aklalouch 1-3, 22. Tamoukh 2-3, 23. Chadli 3-3, 27. Bouarfaoui 4-3, 32. Chadli 5-3, 35. Amghar 5-4, 37. Chadli 6-4.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen