Ondernemers in Hoorn hebben nog tien jaar last van stroomtekort

Bakker Rein Otten.© Foto Marcel Rob

Michiel Snik
Hoorn

De gemeente Hoorn zet samen met netbeheerder Liander een werkgroep op om slimme oplossingen te bedenken waarmee moet worden voorkomen dat ondernemers in deze stad onvoldoende elektriciteit krijgen

Dat blijkt uit antwoorden op vragen van fractie Tonnaer naar aanleiding van problemen waarmee Bakkerij Otten werd geconfronteerd. Die is door Liander op de vingers getikt omdat hij tal van maatregelen heeft getroffen om het gasverbruik terug te dringen, maar door duurzamer te werken is zijn elektriciteitsverbruik fors gestegen.

Om de stroomproblemen op te lossen moeten voor Hoorn extra onderstations en meer dan 350 nieuwe transformatiehuisjes worden gebouwd. ,,Ondanks forse ingrepen in het net van Liander en TenneT zal deze problematiek naar verwachting nog tien jaar aanhouden voor delen van Hoorn en omgeving’’, meldt wethouder Arthur Helling op de vragen van Tonnaer.

Een werkgroep moet volgens Helling in kaart brengen wat de toekomstige energievraag is zodat problemen kunnen worden voorkomen. Tevens moet worden gezocht naar oplossingen die het netwerk niet extra belasten.

Lees ook: ’Ik werk als half Nederland slaapt’. Bakker Otten schudt Liander wakker. Netbeheerder zet in op proef dalurencontract

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen