Station Naarden-Bussum nu officieel heropend, karakteristiek gebouw in oude glorie hersteld

Het officiële moment van de heropening.© Foto Gemeente Gooise Meren

Simone Stevens
Naarden, Bussum

Het was een feestje dat vrijdagmiddag werd gevierd met alcoholvrije champagne, de heropening van station Naarden-Bussum. En die feestelijke glaasjes werden geserveerd door obers gestoken in ouderwetse conducteurs- en machinistenkleding. Gebruikers van het gebouw, Muziekcentrum Luc van Gessel en de Historische Kring Bussum, hadden respectievelijk de muziek (met de Blue Train Band) en de tentoonstelling voor hun rekening genomen.

Na jarenlange werkzaamheden in en rondom het station en aan het spoor waren de vier belangrijkste betrokken partijen zichtbaar blij met het resultaat. Perrons werden verbreed en verlengd, er kwam een nieuwe toegang aan de westelijke zijde en een flinke verruiming van het aantal (brom)fietsparkeerplekken maakte een einde aan de niet aflatende overlast van lukraak geparkeerde tweewielers. Op een aantal plekken ging het spoor bovendien van vijf naar twee, waardoor de ’oversteekbaarheid’ voor automobilisten, maar zeker ook voor Gooise scholieren, aanmerkelijk is verbeterd en veiliger is geworden.

(Tekst gaat door onder de foto)

Monumentale hal uit 1926 in oude glorie hersteld.© Foto Gemeente Gooise Meren

En niet te vergeten het gebouw zelf, het markante ontwerp dat werd geïnspireerd door de Amerikaanse architect Frand Lloyd Wright. Dit industriële monument is helemaal in oude luister hersteld.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

Zeefdrukken van Peter Pontiac voor de vier belangrijkste partijen in het proces.© Foto Gemeente Gooise Meren

V.l.n.r.: burgemeester Han ter Heegde en wethouder Mark Marshall van Gooise Meren en regiodirecteuren Irma Winkenius van NS en Harro Homan van ProRail.© Foto Margot Brakel Fotografie

Obers in ouderwetse conducteurskleding.© Foto Margot Brakel Fotografie

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen