Tientallen mantelzorgcomplimenten meer in Dijk en Waard. College erkent gemeentelijke communicatiefout

Mantelzorgers in Dijk en Waard krijgen 200 euro.© Archieffoto

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

De gemeente Dijk en Waard verwacht over 2022 circa 1120 mantelzorgcomplimenten uit te betalen. Dat zijn er enkele tientallen meer dan in het jaar voor de gemeentelijke fusie.

In 2021 werden in Langedijk 235 mantelzorgcomplimenten uitbetaald en in Heerhugowaard 840. Daarmee ging het in totaal om 1075 complimenten, zo laat het college van Dijk en Waard weten in antwoord op raadsvragen van D66 en Authentiek Dijk en Waard.

Deze twee fracties waren in de pen geklommen nadat er verwarring was ontstaan over de hoogte van het bedrag dat aan mantelzorgers werd uitgekeerd. Zo had MET Welzijn een mail uitgestuurd dat mantelzorgers een bedrag van 100 euro konden aanvragen, terwijl het college vorige maand besloot dat het om een bedrag van 200 euro moest gaan voor 2022 en 2023.

Het college laat weten dat aan MET Welzijn abusievelijk is gemeld dat de hoogte van het bedrag 100 euro zou zijn en spreekt van een ’gemeentelijke omissie’. Het college ontkent echter dat aan MET Welzijn is gecommuniceerd dat de raad hier een besluit over had genomen.

Alle mantelzorgers die een compliment hebben toegekend gekregen, zullen deze maand 200 euro ontvangen. Heerhugowaarders kregen dit bedrag in het verleden al, terwijl mantelzorgers uit Langedijk er 100 euro op vooruitgaan.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.