Parkeren wordt verboden op weg richting Gasfabriek in Alkmaar. Studenten en docenten Horizon College moeten op zoek naar andere autoplekken

Hier mag niet meer worden geparkeerd.© Foto Google Maps

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

De Lisdoddestraat in Alkmaar, een zijstraat van de Helderseweg, is binnenkort verboden gebied om te parkeren.

Burgemeester en wethouders van de gemeente hebben tot die maatregel besloten, omdat studenten en docenten van het nabijgelegen ROC Horizon College voorbij de bocht regelmatig hun auto neerzetten. Daarvan ondervindt laad- en losverkeer ten behoeve van de Gasfabriek hinder.

Tot nog toe gold vanaf het ROC aan de Helderseweg tot aan deze bocht een parkeerverbod voor beide kanten van de Lisdoddestraat. Dat wordt nu uitgebreid tot aan de Gasfabriek op het voormalige Nuon-terrein.

Volgens de gemeente heeft het Horizon op eigen terrein parkeermogelijkheden en is het niet wenselijk dat wordt uitgeweken naar de weg richting de Gasfabriek. Dit is een locatie met eetcafé/restaurant, voor evenementen, feesten en vergaderingen en een ontmoetingsplek.

Borden

Het parkeerverbod zal met borden worden aangegeven. Belanghebbenden kunnen tot begin maart bij de gemeente bezwaar tegen de maatregel maken.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.