Vuilniszak met emmer erin verstopt glascontainer. Kennelijk is er makkelijk aan een sleuteltje te komen om de boel te saboteren

Een vuilniszak met emmer erin blokkeerde volledig de openingen van de glascontainer.© Foto Eric van der Molen

Hans Swierstra
Volendam

Een glascontainer aan de Friese Vlaak in Volendam was onlangs wel erg snel vol, of beter gezegd: de bak zat compleet verstopt. Een persoon had namelijk via een zijdeurtje zijn huisvuil in de container geloosd.

Medewerkers van afvalverwerkingsbedrijven treffen tot hun ergernis regelmatig rond een glasbak geplaatste flessen aan. Bij een volle container maken veel mensen niet rechtsomkeert met hun glaswerk, maar zetten zij het er doodgemoedereerd naast. Het levert de mensen die de glasbak komen legen veel extra werk op.

Woedend

Ook aan de Friese Vlaak leek het weer zo’n gevalletje. Na het leegmaken van de container bleek er echter meer aan de hand. Twee vulopeningen zaten compleet verstopt. De medewerker moest dit van binnenuit oplossen en opende daarom het deurtje aan de zijkant. Wat hij aantrof maakte hem woedend. Er zat een complete vuilniszak met afval in. Sterker nog, deze bevatte zelfs een hele emmer. Omdat dit niet door de normale vulopening past, moet iemand de sleutel hebben gehad van dat deurtje. De zak bleek dus de oorzaak van de verstopping.

Asociaal

Het bericht van de medewerker van het afvalbedrijf op de Facebookpagina Nieuws uit Volendam levert logischerwijs veel verontwaardiging op over dit asociaal gedrag. Maar vooral werpt het de vraag op hoe een particulier aan zo’n sleuteltje kan komen. Dat blijkt echter heel eenvoudig, luidt het ontnuchterende antwoord. Naar verluidt is het een redelijk algemene sleutel die bij ijzerwinkels verkrijgbaar is.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.