Somertijd wint Gouden RadioRing, Van Someren Beste Presentator

© ANP

ANP
Hilversum

Het radioprogramma Somertijd op Radio 10 is donderdagavond in Hilversum tot winnaar uitgeroepen van de prestigieuze Gouden RadioRing. De presentator van het programma, Rob van Someren, kreeg ook de RadioRing Beste Presentator. De prijzen werden bekendgemaakt tijdens het Gouden RadioRing Gala in De Vorstin in Hilversum. Het is de eerste editie waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen de beste mannelijke en vrouwelijke presentator. Voor het eerst sinds de coronacrisis was er weer publiek aanwezig bij de awardshow.

Van Someren was er zelf niet bij, maar liet vanaf zijn vakantieadres in Kaapstad weten „oprecht even vol” te zijn geschoten. „Omdat ik ongelofelijk blij ben voor de mensen met wie ik dat programma iedere dag mag maken.” Hij stelt dat zijn luisteraars de houdbaarheidsdatum bepalen van zijn programma. „Zolang de luisteraars iets leuk vinden, dan schuift die houdbaarheidsdatum op. Op het moment dat dat ophoudt, dan is het klaar.” Als het aan Van Someren ligt gaat hij sowieso nog wel even door met radio maken. „Ik kan nog wel even mee.” Van Someren won de Gouden RadioRing in 2013 ook. Toen was Somertijd nog te horen bij Radio Veronica.

Ook de programma’s Aan De Slag! (NPO Radio 2 / AVROTROS), Adres Onbekend (NPO Radio 5 / KRO-NCRV), KINKSTART (KINK) en Spijkers met Koppen (NPO Radio 2 / BNNVARA) waren dit jaar genomineerd voor de Gouden RadioRing. Vorig jaar ging de prijs naar de ochtendshow van Mattie & Marieke op Qmusic.

De RadioRing Beste Podcast was voor F1 Aan Tafel. De Marconi Award voor Aanstormend Talent werd gewonnen door Nordin Besling (FunX). NPO Radio 1 won de Marconi Award voor Beste Zender. Giel Beelen mocht in december vorig jaar al de Marconi Oeuvre Award in ontvangst nemen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen