Onverlaten kalken hakenkruizen op het regenboogvoetpad bij het station. Gemeente doet aangifte. ’Bijzonder triest dit’

De hakenkruizen op het regenboogpad zijn niet meer als zodanig herkenbaar.© Foto Mediahuis/Marten Visser

Marten Visser
Schagen

Het Regenboogpad bij het station van Schagen is opnieuw beklad.

Onbekenden hebben met zwarte verf hakenkruizen op het regenboogvoetpad gekalkt. Ook zijn er discriminerende teksten op de stoep geschreven. De gemeente heeft de hakenkruizen inmiddels ’bijgewerkt’, zodat ze niet meer als zodanig herkenbaar zijn. Zodra het weer het toelaat, wordt de regenboogstoep opnieuw netjes geschilderd.

Schagen wil met het pad uitdragen dat iedereen in de gemeente meetelt en welkom is. Het maakt niet uit van welk gender je bent, welke seksuele voorkeur je hebt, welke kleur of godsdienst je hebt: in Schagen is iedereen gelijk.

,,Het is bijzonder triest dat juist dit pad nu op deze manier is beklad’’, zegt wethouder Cor Quint. ,,Wij zijn een inclusieve gemeente en veroordelen dit gedrag ten zeerste.’’ Schildersbedrijf Vink gaat het regenboogpad zo snel mogelijk herstellen. Dat zal in het voorjaar gebeuren, als het weer wat milder is. Quint: ,,.Vink heeft aangeboden het pad kosteloos te herstellen. Het is heel mooi om te zien dat het schildersbedrijf onze gedachte van een inclusieve gemeente zo omarmt.’’

Schagen heeft aangifte gedaan van de vernieling. De politie doet onderzoek. Het is niet bekend of de extra camera’s, die sinds enige tijd bij het station staan, de vernieling hebben geregistreerd.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.