Poptempel terug van weggeweest. FG Live beleeft vuurdoop met bedrijfsfeest

De grote zaal van FG Live.© Archieffoto Erna Faust

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

In de grote zaal van wat voorheen de Waerdse Tempel was en waarin bands als De Dijk en Golden Earring speelden, zal dit weekend weer worden opgetreden. FG Live, zoals het complex nu heet, beleeft dit weekend zijn vuurdoop.

De FG-Groep, moederbedrijf van allerlei formules in de sanitair- en keukenbranche zoals Sanisale, Keukensale en Sanidump en sinds 2020 eigenaar van de poptempel in Heerhugowaard, houdt dit weekend een feest voor honderden genodigden in de volledig opgeknapte grote zaal, die daarvoor zwaar was beschadigd door vandalen.

(Tekst gaat door onder de foto)

FG Live beleeft dit weekend haar vuurdoop.© Foto Mediahuis

Het bedrijfsfeest is een voorproefje van de plannen die de FG-Groep voor ogen heeft. Nog dit jaar moeten de eerste concerten worden gehouden in FG Live.

,,Wie wel eens in de Waerdse Tempel is geweest, herkent het bijna niet meer terug’’, zegt Fred Grifhorst, oprichter van de FG-Groep. ,,Er is een volledig nieuwe geluidsinstallatie en lichtinstallatie geplaatst en de akoestiek is sterk verbeterd.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

Een van de barren in FG Live.© Archieffoto Erna Faust

De officieuze opening wordt gevoerd met een scala aan bekende artiesten. Zo zullen Mart Hoogkamer, Gerard Joling, DJ La Fuente, Gebroeders Ko en The Partysquad het podium betreden.

De FG-Groep is nog in gesprek met de gemeente Dijk en Waard over het de alcohol- en exploitatievergunning die nodig is om er weer concerten te kunnen houden. Het bedrijf heeft de verwachting dat de vergunning binnenkort wordt verleend. Daarna kan er meer bekend worden gemaakt over de planning voor dit jaar. In de poptempel aan het Strand van Luna is plek voor in totaal tweeduizend bezoekers.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.