HSV en Saenden niet bestraft voor staken wedstrijd

Richard Walraven
Heiloo/Wormerveer

HSV en Saenden zijn door de KNVB niet bestraft voor het staken van de wedstrijd in de tweede klasse A op 20 november. Volgens een woordvoerder van de tuchtcommissie van de KNVB hebben geen van beide clubs schuld.

Scheidsrechter Ozyar staakte destijds de wedstrijd na ’aanhoudelijk commentaar’ van Saenden op zijn beslissingen. De boel escaleerde toen hij Saenden-speler Dwayne Heistek een tweede gele kaart (en dus rood) gaf omdat hij treuzelde bij het nemen van een inworp. Dat een teamgenoot van Heistek nog met een bidon water in het veld stond, was voor Ozyar geen excuus. Daarna kregen ook Saendens-speler Mikey Hoffs en een begeleider van de club uit Wormerveer rood van de arbiter.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten beide clubs niet te bestraffen voor het staken van de wedstrijd. Die wordt op 26 februari uitgespeeld bij de stand 0-0 en met nog 58 minuten op de klok. Saenden moet daarbij - in verband met de rode kaart voor Heistek - met tien man verder.

De rode kaart voor Hoffs heeft geen invloed op het restant van de wedstrijd. Wel volgt er nog een individuele tuchtzaak tegen de voetballer, die een schikking van de tuchtcommissie naast zich neer heeft gelegd. De begeleider van Saenden accepteerde wel een schikking. Hij mag twee wedstrijden niet op de bank plaatsnemen.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen