Liedje van de Lezer: ’She loves you’ van The Beatles

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Klaas Tjeertes uit Zuid-Scharwoude over ’She loves you’ en ’I want to hold your hand’ van The Beatles.

„Rond 1962/1963 kwam de muziek van The Beatles de Noordzee overwaaien. Ik was toen 13 jaar en die muziek was voor mij (en velen met mij) een ware muziekrevolutie. De eerste grote nummers van de Beatles, ’She loves you’ en ’I want to hold your hand’, waren voor mij echt een fantastische muzikale levenservaring. The Beatles waren al langer erg goed bezig, maar bij deze twee grote nummers kwam de rage pas echt goed op gang. Als The Beatles een elpee uitbrachten, stonden daar altijd minstens tien uitstekende nummers op! Dat vond je bij geen enkele andere artiest terug. ’She loves you’ en ’I want to hold your hand’ brengen nog altijd goede en bijzondere herinneringen naar boven. En maar goed dat we van die lieve, brave kinderen waren, want van de seks, drugs en rock-’n-roll heb ik maar zeer weinig meegekregen.”

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Luister hier naar de playlist Liedje van de Lezer

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.