Ivo Kielenstijn aangewezen als nieuw CDA-raadslid bij gemeente Waterland

Ivo Kielenstijn.© Foto CDA Waterland

Frederique Teillers
Waterland

Ivo Kielenstijn (34) is de opvolger van vertrekkend CDA-raadslid Simone Boogaard. Donderdag 26 januari wordt hij geïnstalleerd in de raad van Waterland.

Boogaard kon het raadswerk niet meer combineren met haar drukke baan bij het Hoogheemraadschap van Rijnland in Leiden en haar gezinsleven, liet zij eerder weten. Haar opvolger Kielenstijn is volgens fractievoorzitter Bert Enderink ’deskundig en rustig’.

Kielenstijn werkt momenteel bij gemeente Purmerend en was tussen 2019 en 2022 al duo-raadslid in Waterland. Hij kwam onder andere met het idee om een kinderburgemeester aan te stellen. „Mijn belangrijkste motivaties om aan de slag te gaan als raadslid zijn de betrokkenheid bij de gemeente, het contact met inwoners en verbinden van mensen. Het is dan ook een eer om het stokje van Simone te mogen overnemen”, aldus het kersverse raadslid.

Enderink: „We zijn blij met de komst van Ivo. We hebben hem leren kennen als een toegankelijk persoon, die goed luistert en verschillen probeert te overbruggen. Ivo is dan ook een welkome aanvulling voor onze fractie en de gemeenteraad.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.