Bloemendaals geharrewar: burgemeester schrapt gemeenteraad over zijn eigen positie

De gemeenteraad van Bloemendaal.© Archieffoto

Arthur de Mijttenaere
Bloemendaal

De burgemeester van Bloemendaal Elbert Roest heeft de extra raadsvergadering over zijn positie geschrapt. Reden: de twee partijen die hierom hadden verzocht, Zelfstandig Bloemendaal en Hart voor Bloemendaal, vinden deze raad niet meer nodig.

De partijen wilden deze extra bijeenkomst, voordat alle fractievoorzitters van de politieke partijen in Bloemendaal bijeenkomen in het provinciehuis onder leiding van commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Die bijeenkomst met de commissaris, met als onderwerp de afloop van de ambtstermijn van Roest, is op maandag 30 januari. De extra raad zou op 2 februari zijn, drie dagen na de bewuste bijeenkomst met Van Dijk.

Het uitschrijven en schrappen van gemeenteraden in Bloemendaal verloopt deze week uiterst chaotisch. Afgelopen maandag was er over de positie van de burgemeester ook een gemeenteraad. Die werd echter alleen bezocht door leden van de fracties van Zelfstandig Bloemendaal en Hart voor Bloemendaal.

Quorum

Opgeteld zijn dat vier raadsleden en dat is te weinig om het quorum te halen (helft plus één).

De politieke onrust bij Hart voor Bloemendaal en Zelfstandig Bloemendaal is ontstaan, nadat burgemeester Roest er in een speech over speculeerde dat hij mogelijk langer wil blijven na het aflopen van zijn ambtstermijn in september van dit jaar.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen