Oefenen als opa tijdens voorleesontbijt. Peuters genieten van boek over vies feestje

Wethouder Peter de Vrij leest voor.© Foto RedMouse

Petra Bies
Den Helder

Wethouder Peter de Vrij verwacht over een paar weken zijn eerste kleinkind en in School 7 kreeg hij woensdagochtend een soort van workshop in grootvaderschap. Hij kwam om een stel ukkies voor te lezen, maar kreeg door een kleintje ook heel vanzelfsprekend een broodje toegeschoven met het onuitgesproken verzoek dat in stukjes te snijden.

De tien kinderen en hun begeleidsters van peuterspeelgroep De Zandlopers waren te gast in de bibliotheek aan de Keizersgracht om met een voorleesontbijt de Nationale Voorleesdagen af te trappen. Terwijl de gasten smulden van broodjes, fruit en soesjes las de wethouder voor uit ’Maximiliaan Modderman geeft een feestje’.

Het boek van Joukje Akveld met illustraties van Jan Jutte is bekroond als Prentenboek van het Jaar 2023. Het gaat over een eigenwijs jongetje dat als hij alleen thuis is een feest organiseert voor al zijn speelgoedbeesten. Mét taart en dat wordt een vrolijke smeerboel.

(De tekst gaat verder onder de foto’s)

Maximiliaan Modderman komt tot leven via een vingerpoppetje op de hand van de voorlezende wethouder.© Foto RedMouse

Aan tafel tijdens het voorleesontbijt.© Foto RedMouse

Voorleestheater

In School 7 worden de Nationale Voorleesdagen gevierd met nog twee activiteiten. Zaterdag 28 januari is er van elf tot twee een nieuwe editie van ’Voorlezen in je thuistaal’. Het boek ’Kleine kangoeroe’ van Guido van Genechten wordt dan in estafettevorm in diverse talen voorgelezen. Het schema staat op de website van KopGroep Bibliotheken. Er is ook muziek en kinderen kunnen op de foto met de Boekenbeer.

(De tekst gaat verder onder de foto)

Peuters knuffelen met de Boekenbeer die ook even langs kwam bij het voorleesontbijt.© Foto RedMouse

Dinsdag 31 januari speelt Voorleestheater Poppekus scènes uit het bekroonde boek over Maximiliaan Modderman. De voorstelling is geschikt voor peuters en kleuters en begint om drie uur. De entree voor kinderen en volwassenen is twee euro. Reserveren gaat via de website van KopGroep Bibliotheken.

Tijdens het voorleesontbijt.© Foto RedMouse

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.