Nieuw kinderboek voert filosoof Stine Jensen naar Castricum, scholieren uit het dorp werkten mee aan ’Alles is dromen, dromen is alles’

Stine Jensen.© Foto Anouk de Kleermaeker

Van onze verslaggever
Castricum

Filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen (51) is op 5 februari om 15 uur niet zonder reden bij Boekhandel Laan in Castricum ter promotie van haar nieuwste boek ’Alles is dromen, dromen is alles’: Castricumse kinderen werkten hier aan mee.

De succesvolle Jensen, geboren in Denemarken maar opgegroeid in Nederland, is inmiddels opgeklommen tot BN’er. Voor en met kinderen schrijft ze boeken over zaken als gevoelens, opvoeden, identiteit en geluk. Haar filosofische kinderboek ’Lieve Stine, weet jij het?’ werd in 2015 bekroond met een Zilveren Griffel en ’Alles wat ik voel’ (2021) stond wekenlang bovenaan op de Kinderboeken-bestsellerlijst. Ze is vorig jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Aan het bij de Alkmaarse uitgever Kluitman verschenen nieuwste boek hebben kinderen uit groep 6 van basisschool Juliana van Stolberg in Castricum meegewerkt, en wel onder leiding van juf Marjan Burger. In dit boek gaat het over de toekomstdromen van de mens van vroeger en nu. De kinderen beantwoorden Stines vragen, zoals ’wat is er allemaal mogelijk’ en ’waar dromen jullie van’?

(Tekst gaat door onder de foto)

Cover van Jensens nieuwe boek.© Foto Mariska Cock

De grootste uitvindingen zijn ooit begonnen met een droom, een verlangen om iets te maken of te verzinnen. Vaak om ons leven te vergemakkelijken, om indruk te maken of om onze grenzen te verleggen. Een aantal van die dromen is uitgekomen. Wat zijn de voor- en nadelen van sommige dromen? Het ’optreden’ van Stine Jensen is gratis toegankelijk.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen