Vernieuwde Appie in Zaandam trekt meer dan 1250 bezoekers in één uur

De opening van de Albert Heijn op 24 januari.© Foto Albert Heijn/Hanno de Vries

Frederique Teillers
Zaandam

Meer dan duizend bezoekers renden dinsdagochtend de vernieuwde Albert Heijn in aan de Zaanse Vrieschgroenstraat. De winkel was bijna twee weken dicht voor een verbouwing.

Voor zo’n grote Albert Heijn en centraal punt in Zaandam om de boodschappen te halen, kan twee weken aan werkzaamheden een grote impact hebben. Vaste klanten waren enthousiast dat de supermarkt weer open is. „We krijgen leuke reacties. Klanten zijn blij dat we weer open zijn en vinden de winkel erg mooi”, zegt supermarktmanager Sander Boutsma. Naar schatting bezochten in het eerste uur na de opening meer dan 1250 mensen de winkel.

De Gall & Gall aan de overkant van de straat is verhuisd naar het pand van de Albert Heijn. Zo zijn er meer zelfscankassa’s en is de plattegrond van de supermarkt omgegooid. Het was dinsdag groot feest met luide muziek en gratis Zaanse huisjes voor de eerste bezoekers.

Albert Heijn Vrieschgroenstraat heeft vlak voor de verbouwing op 11 januari de overgebleven voorraad verse producten en diepvries ter waarde van 27.500 euro aan Voedselbank Zaanstreek geschonken. „Weggooien is natuurlijk zonde. We hebben een goede samenwerking met Voedselbank Zaanstreek. Het is daarom fijn dat we dit goede doel extra kunnen ondersteunen”, aldus de supermarktmanager.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.