Negen West-Friezen ’opgesloten’ voor inzameling Pisa

Chris Wobben, deelnemer aan de Lock-up in 2021, bezig met het binnenhalen van giften voor Pisa.© Archieffoto

1 / 5
Eric Molenaar
Hoorn

Op donderdag 2 februari, kort voor Wereldkankerdag (4 februari), houdt Inloophuis Pisa voor de derde maal de zogenaamde Lock-Up. Negen bekende West-Friezen laten zich die dag vrijwillig opsluiten voor Pisa.

Hetzij in het inloophuis aan de Draafsingel, hetzij in hun eigen huis of bedrijf, om vanuit daar fondsen te werven voor Pisa.

De eerste Lock-up voor het Hoornse centrum voor leven met en na kanker was in febuari 2019 en bracht 21.650 euro op. In februari 2021 - vanwege corona geheel via internet - passeerde de teller de 35.000 euro.

Aan de derde editie doen negen West-Friese ondernemers, managers en bestuurders mee, die hun overtuigingskracht, charme en netwerk gaan inzetten om geld in te zamelen voor het goede doel.

Wie

Het gaat om Rabella Wiersma-de Faria (oud-wethouder van Opmeer ), Mariska Appelman (directeur/eigenaar van de Stijl makelaardij), Danny van Soelen (House of Answers), Bas Koeten (eigenaar Bas Koeten Racing en voorzitter Stichting Energieneutrale Bedrijventerreinen), Ruben Kuin (Global Head of Vegetables Seed bij multinational Syngenta), Ramon Rinkel (Grando Keukens en Badkamers), Pieter van Osch (CEO Scaleupforimpact), Willem Kluft (ex-voorzitter vv Always Forward) en Ingrid Miggelenbrink (HR-professional en bestuurslid van Inloophuis Pisa).

Dankbaar

Bestuursvoorzitter Marjolijn Dölle: „Kanker is een ziekte die veel angst en onzekerheid met zich meebrengt. Pisa is een warm huis waar je je welkom voelt, waar je een luisterend oor vindt, waar je lotgenoten treft of waar je gewoon even kunt zijn en niets hoeft. Dat is ontzettend belangrijk. Om te kunnen voortbestaan zijn wij als stichting vooral afhankelijk van donateurs, fondsen, subsidies en giften. De Lock-Up is een van de manieren om te zorgen dat we voldoende middelen verwerven. Wij zijn de deelnemers op voorhand ontzettend dankbaar voor hun inzet hiervoor.”

Er is een speciale Lock Up website, waar ook een donatie kan worden gedaan via een van de deelnemers: www.inloophuispisa.nl/lock-up-23

Lees ook: Deelnemers aan Lock-Up brengen op Wereldkankerdag ruim 35.000 euro in het laatje voor inloophuis Pisa in Hoorn: ’Ik hoor ook wel eens nee hoor’

Lees ook: Inloophuis Pisa organiseert tweede Lock-Up: 10 prominente West-Friezen worden ’opgesloten’ om fondsen te werven

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen