Politie zoekt getuige van aanrijding spoorwegovergang Oosthuizen: toedracht nog altijd niet duidelijk

De hulpdiensten waren snel ter plekke.© foto DNP.NU

Frans van den Berg
Oosthuizen

De politie is op zoek naar een specifieke getuige van het ongeval op de spoorwegovergang in Oosthuizen. De zaak is ondanks de aanhouding van de Zaandamse bestuurder van de bestelbus nog altijd niet opgelost.

Op 16 januari vond er een aanrijding plaats tussen een trein en een bestelbus. De bus werd geraakt door de langsrazende trein. De trein stopte daarna en de botsing veroorzaakte schade aan de trein. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de bestelbus spoorloos verdwenen.

Een dag later werd de betrokken bestuurder op de A7 aan de kant gezet. De 20-jarige inwoner van Zaandam werd ondervraagd, maar daarmee is de zaak niet opgelost voor de politie. Daarom is de politie nu op zoek naar een specifieke belangrijke getuige om meer duidelijkheid in deze zaak te krijgen.

,,Bent u, of kent u, de bestuurder van een vrij nieuwe kleine witte auto, een hatchback, mogelijk van het merk Lexus of Toyota en stond u ten tijde van het ongeval voor de spoorwegovergang te wachten? Rijrichting van Oosthuizen naar Edam. Neem dan alstublieft contact op’’, laat de politie weten.

Bellen kan naar 0900-8844.

Lees ook: Brokstukken op overweg Oosthuizen na botsing trein en bestelwagen. ’Auto had geen seconde later moeten zijn’. Onderzoek naar rol Zaanse bestuurder

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.