Brand in appartement Enkhuizen, meer dan twintig omliggende woningen ontruimd

© GLOCALmedia

De brandweer controleert het rokende appartement in Enkhuizen.© GLOCALmedia

Bij het bestrijden van de brand werd een hoogwerker ingezet.© Foto GLOCALmedia

De brandweer aan het werk bij het appartement in Enkhuizen.© Foto GLOCALmedia

1 / 4
Internetredactie
Enkhuizen

De brandweer is zondagavond met meerdere eenheden uitgerukt naar de Kastanjelaan in Enkhuizen, waar brand is ontstaan in een appartement.

Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft de aanwezige de woning op de eerste etage zelf kunnen verlaten. Een ambulance komt er plaatse om medische zorg te verlenen.

Omliggende appartementen, 24 in totaal, worden ontruimd, want het vuur zorgt voor veel rookontwikkeling. Tientallen bewoners staan rondom het complex, op straat, te kijken.

Het vuur was rond 22.20 uur onder controle, zo laat de veiligheidsregio weten. Daarna is de brandweer begonnen met het controleren van alle appartementen in het complex, op de aanwezigheid van rook. Omstreeks elf uur was het blussen klaar. Meerdere woningen worden geventileerd.

Vermoedelijk ontstond het vuur in de keuken. Het appartement waar de brand begon, is volledig verwoest.

Salvage is opgeroepen om de gedupeerden op te vangen. De stichting helpt bij het afhandelen van de schade.

Lees ook: Bewoners flat Kastanjelaan in Enkhuizen zijn hulpverleners dankbaar, de ochtend na de brand. ’Ze waren echt geweldig!’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen