Degradatiezorgen Velsen nemen alleen maar toe na verlies in eerste wedstrijd van het nieuwe jaar

Doelman Dennis Flecken moet ingrijpen bij een aanval van Purmersteijn.© Foto Wim Egas

Warner de Weerd
Purmerend

Velsen had tegen Purmersteijn na ruim een uur spelen slechts een kans bij elkaar gespeeld, maar scoorde vervolgens twee keer in twintig minuten. Een minuut na de 2-2 ging het voor Velsen toch nog mis.

Purmersteijn maakte vooral in de eerste helft indruk met verzorgd veldspel, maar het ontbrak wel vaak aan finesse in de laatste pass. De eerste grote kans voor de thuisploeg kwam ook niet voort uit goed spel, maar uit een fout van de Velsense goalie Dennis Flecken die uitkwam maar de bal half miste. Hij gaf daarmee Younes Oulhou een gouden kans de score te openen. Zijn lob belandde op de bovenkant van de lat.

Een minuut later was Velsen dichtbij een goal toen Marc Kloosterboer de bal voorlangs schoot, maar bij dat wapenfeit zou het voor de bezoekers lange tijd blijven. Purmersteijn controleerde de wedstrijd en kwam vijf minuten voor de pauze op voorsprong door Genairo Promes was in de herkansing wel trefzeker. Vier minuten later stond de thuisploeg op 2-0 door Timo Polman.

Velsen had het lastig en gaf een aantal kansen weg. Na iets meer dan een uur werd het plots 2-1. Daan Tervoort luisterde zijn 22e verjaardag op met een kopgoal uit een corner.

Na de Velsense aansluitingstreffer werd het spelbeeld rommeliger. Purmersteijn leek redelijk eenvoudig stand te houden. Totdat vijf minuten voor tijd een voorzet van links van Kloosterboer werd binnen gekopt door invaller Patrick Castricum bij zijn eerste balcontact.

Voor Velsen nemen de degradatiezorgen na de nederlaag in Purmerend verder toe. Het werd door concurrent VKW gepasseerd op de ranglijst. De ploeg van Ronald Dooijeweerd staat met tien punten uit zestien wedstrijden op de voorlaatste plek. Hekkensluiter De Zouaven heeft negen punten maar een wedstrijd minder gespeeld.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen