Juist als Spirit’30 het duel met Kleine Sluis wil beslissen, wordt dit gestaakt: zweepslag voor de scheidsrechter

Het duel tussen Kleine Sluis en Spirit’30 werd halverwege stilgelegd vanwege een blessure van de scheidsrechter.© Foto Fred Homan

Spirit’30-trainer Peter Neuvel.

1 / 2
Cas Broxterman
Hoogkarspel

Het duel tussen Spirit’30 en Kleine Sluis kon zondag niet worden voortgezet door een blessure bij de scheidsrechter. Beide ploegen hadden het liever anders gezien en zeker Spirit ’30. Bij een 1-1 stand voelde de thuisclub dat er na rust meer te halen viel.

Spirit besteedde richting de tweede seizoenshelft veel energie aan het opvijzelen van de conditie. De ploeg van trainer Peter Neuvel eindigde 2022 met slechts acht punten als tweede van onderen. Alleen de duels met SEW (2-0) en Enkhuizen (1-0) werden gewonnen, terwijl uit de ontmoetingen met FC Den Helder (1-1) en Saenden (3-3) in totaal twee punten voortkwamen.

Zweepslag

Ook tegen Kleine Sluis stond er een remise op het scorebord toen er werd gestopt met voetballen. Doordat de scheidsrechter met een zweepslag te kampen kreeg, was het niet mogelijk om te beginnen aan de tweede helft.

De twee goals volgden uit een bliksemstart voor beide teams. In de derde minuut hing de 1-0 al in de touwen. Nick Koomen nam de openingstreffer voor zijn rekening. De eerste de beste tegenaanval die volgde, was eveneens raak. Dion Kwast was er namens Kleine Sluis als de kippen bij om een slecht weggewerkte bal binnen te werken.

Spirit had de hoop daarna snel in de wedstrijd terug te keren. Hoewel ook Kleine Sluis mogelijkheden op een tweede goal had, was de thuisploeg dichtbij via onder anderen Joost Schoonen (twee afstandsschoten) en Joost Neuvel (kopbal van de lijn gehaald).

Conditioneel sterk

Trainer Neuvel voelde dat er wat te halen viel. ,,Daar hebben we het in de kleedkamer ook over gehad. We wilden de wedstrijd naar onze hand zetten. We zijn conditioneel heel sterk. Daarom hoopten we in de tweede helft het verschil te maken. Totdat we dus te horen kregen dat de tweede helft niet gespeeld zou worden.”

Voorafgaand aan het duel was er een minuut stilte voor de overleden Jaap de Boer, oud-speler van het eerste elftal en voormalig begeleider van meerdere Spirit’30-teams. Hij was tevens als vrijwilliger voor de club actief.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen