Mike Snoei weet hoe het is om FC Twente uit de beker te knikkeren en wil dat met Telstar dinsdag weer doen

Jay Kruiver keert terug na een blessure.© Archieffoto Orange Pictures / Joris Verwijst

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Trainer Mike Snoei van Telstar wil de vervelende nasmaak van de nederlaag bij TOP Oss (2-1) dinsdag wegspoelen met een stunt in de beker tegen FC Twente.

Vrijdag liep Telstar tegen een pijnlijke nederlaag aan in Oss. Ondanks dat het veel sterker was dan de thuisploeg, verloor het met 2-1. ,,Het fijne van voetbal is dat we meteen de knop om hebben kunnen zetten omdat we nu tegen FC Twente spelen”, is bij Snoei het glas halfvol.

Nadat Telstar in oktober in de eerste bekerronde afrekende met amateurclub Koninklijke HFC (0-1, doelpunt Christos Giousis), wacht nu de nummer van vier van de eredivisie. ,,FC Twente is thuis ontzettend lastig te verslaan. Ze staan eerste op de ranglijst als je enkel kijkt naar thuisduels”, spreekt Snoei zijn waardering uit. ,,Ik hoor verhalen dat ze voor het kampioenschap willen gaan. Doe je best, zou ik zeggen. Misschien dat ze meer daar mee bezig zijn. Wij denken te kunnen verrassen.”

Snoei weet hoe het is om de club uit Enschede uit de beker te knikkeren. In 2020 won hij als trainer van De Graafschap in de eerste ronde van de KNVB Beker uit bij FC Twente. ,,Het grote verschil is dat wij toen vanwege de coronacrisis in een leeg stadion speelde. Nu zal het bomvol zitten. Dat is mooi voor de spelers om mee te maken, maar wij komen daar niet voor een schoolreisje. Als wij willen winnen, moet alles kloppen. We moeten het maximale geven. Dat is niet makkelijk als je weet dat je vrijdag ook alweer moet spelen tegen Jong AZ. Ik wil het proberen. En dat geldt ook voor de spelers. Zeker de oudere jongens als Anass Najah, Glynor Plet en Thomas Oude Kotte zien kansen liggen”, aldus Snoei.

In Enschede kan de trainer weer beschikken over Tom Overtoom en Jay Kruiver. Overtoom is hersteld van de griep en Kruiver van een liesblessure. Spitsen Koen Blommestijn en David Min trainen mee maar zijn nog niet fit genoeg. Telstar zal in de Grolsch Veste worden gesteund door zo’n 230 supporters, vrijwilligers en sponsoren. De aftrap is om 18.45 uur.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen