Autobrand in Grootebroek blijkt aangestoken. Politie houdt 23-jarige Amsterdammer aan

De auto was niet meer te redden.© Archieffoto

Judit de Redelijkheid
Grootebroek

De politie heeft in het onderzoek naar de autobrand aan de Thea Beckmanweg in Grootebroek in de nacht van donderdag 29 december een aanhouding verricht. Het gaat om een 23-jarige man uit Amsterdam.

Uit (forensisch) onderzoek is gebleken dat de autobrand is aangestoken. De verdachte is inmiddels al voorgeleid aan de rechter-commissaris.

,,De recherche doet verder onderzoek naar de feiten en omstandigheden die hebben geleid tot dit incident”, laat persvoorlichter Ilse de Heer namens het Openbaar Ministerie Noord-Holland weten.

De auto die in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 december 2022 in brand vloog stond geparkeerd op de oprit van een woning aan de Thea Beckmanweg. Diverse politie-eenheden en de brandweer, die rond 3.15 uur werden opgeroepen, kwamen ter plaatse.

Woning

Omdat de brand dreigde over te slaan naar de naastgelegen woning werd behalve de brandweerpost Stede Broec ook de brandweer in Enkhuizen te hulp geroepen. Samen voorkwamen zij dat de brand zich verder uitbreidde. Het voertuig konden ze niet meer redden.

Lees ook: Auto brandt uit in Grootebroek, brandweer voorkomt woningbrand

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen