Doodsoorzaak van in Eemmeer gevonden Bunschotense nog altijd onduidelijk. Sectie en sporenonderzoek geven geen uitsluitsel

De politie deed uitgebreid sporenonderzoek op de boot van het slachtoffer, dat voor de op de achtergrond zichtbare kust van Flevoland werd gevonden.© foto Caspar Huurdeman

Eric Lorier
Bunschoten

De dood van de 42-jarige Barbara Duijts uit Bunschoten is nog altijd met vraagtekens omgeven. De vrouw werd vorige week dinsdag als vermist opgegeven en donderdag levenloos in het Eemmeer voor de kust van Zeewolde gevonden. De politie zet het onderzoek naar de doodsoorzaak voort.

De gerechtelijke sectie op het lichaam van de vrouw is dit weekeinde afgerond. Volgens de politie kunnen daar echter nog geen conclusies aan worden verbonden. Hetzelfde geldt voor het uitgebreide sporenonderzoek dat de politie op het motorjacht van Duijts heeft uitgevoerd.

De politie kan daarom op dit moment geen enkel scenario uitsluiten bij het beantwoorden van de vraag hoe de Bunschotense om het leven is gekomen.

Pier

Barbara Duijts woonde officieel in Amersfoort, maar verbleef in de praktijk op haar boot in Bunschoten. Dit motorjacht ligt afgemeerd aan de Havenstraat in Spakenburg, vrijwel aan het einde van de pier die het Eemmeer in loopt. De vrouw werd dinsdag als vermist opgegeven.

De zoektocht kreeg donderdag een treurig eind, toen het lichaam van Duijts aan de overkant van het smalle Eemmeer voor de kust van Flevoland werd gevonden, nabij de Laakse Heek en het Eempad. Deze locatie ligt vrijwel recht tegenover de Spakenburgse pier.

Lees ook: Lichaam gevonden van de 42-jarige vermiste vrouw

Boot in Bunschoten-Spakenburg onderzocht in verband met vermissing 42-jarige vrouw

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen