Ewoud Doyer stopt als voorzitter van Historische Kring Huizen. Katharina Grosser volgt hem op

Ewoud Doyer (links) treedt af als voorzitter van de Historische Kring Huizen.© Archieffoto Studio Kastermans

Alexander Poort
Huizen

Ewoud Doyer treedt terug als voorzitter van de Historische Kring Huizen. In verband met gezondheidsredenen draagt hij zijn taken over aan Katharina Grosser.

Ewoud Doyer was sinds 2015 voorzitter van de Historische Kring. In deze periode zijn er onder meer boeken uitgekomen over de Huizer gevelstenen en over de geschiedenis van de burgemeester van Huizen tussen 1813 en 2017. Ook het woordenboek Huizer Dialect is in de tijd van Doyer uitgebracht.

De laatste periode van zijn voorzitterschap heeft Doyer samen met de andere bestuursleden een nieuw beleid voor de toekomst van de Historische Kring ontwikkeld. Dit wordt de komende tijd met de leden besproken.

Overdracht

Doyer zal de invoering van dit nieuwe beleid echter zelf niet meer uitvoeren. Die taak is aan zijn opvolgster Katharina Grosser. De oude en de beoogd nieuwe voorzitter zijn al sinds begin dit jaar bezig met de overdracht van taken. Het officiële aftreden van Doyer en de benoeming van Grosser staan gepland voor de jaarvergadering van de Historische Kring in maart van dit jaar.

Grosser is geen onbekende van de Historische Kring Huizen. Het afgelopen jaar was zij al strategisch adviseur van het bestuur. In die hoedanigheid werkte zij ook mee aan het nieuwe toekomstbeleid.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen