Oud-burgemeester Bernt Schneiders is de nieuwe voorzitter van Haarlem105: ’Een mooie organisatie met enthousiaste vrijwilligers’

Bernt Schneiders.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Tim Engelbart
Haarlem

Bernt Schneiders is vorige week begonnen als de nieuwe voorzitter van lokale omroep Haarlem105. Dat heeft de omroep zelf bekendgemaakt.

De oud-burgemeester heeft veel zin om weer aan de slag te gaan in de Spaarnestad, vertelt hij. „Ik vind Haarlem105 een mooie organisatie die grotendeels bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die met veel plezier regionale radio en televisie maken. Dat is nuttig en belangrijk voor onze stad en regio”, aldus Schneiders, die Rob de Nieuwe opvolgt.

Schneiders was van 2006 tot 2016 burgemeester van Haarlem, en van 2015 tot 2017 was hij ook waarnemend burgemeester van Bloemendaal. Tevens was hij voorzitter van het Nederlandse burgemeestergenootschap.

Na zijn burgemeesterschap heeft de PvdA’er niet stilgezeten. Hij is behalve directeur van VSBfonds ook voorzitter van een adviescommissie bij het ministerie van justitie en veiligheid, de raad van commissarissen van Floriade en het PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland en de raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis. Tevens was Schneiders informateur na de gemeenteraadsverkiezingen in Bloemendaal.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen