Zaandamse handbalster Van der Vliet naar Deense topclub Odense

Van der Vliet in actie voor het Nederlands handbalteam.© ANP / AFP

ANP
ODENSE

Handbalster Nikita van der Vliet uit Zaandam heeft een contract voor vier jaar getekend bij de Deense topclub Odense. De 22-jarige international van Oranje komt in de zomer over van Nykøbing Falster, waar ze nog een verbintenis tot 2024 had.

Van der Vliet speelde in Nederland bij het Amsterdamse VOC, waarna ze in 2020 naar Denemarken vertrok. De cirkelspeelster komt bij Odense oud-ploeggenote Dione Housheer tegen, met wie ze eerder speelde bij VOC en Nykøbing.

De huidige nummer 2 van Denemarken, die met de Noorse succescoach Ole Gustav Gjekstad een nieuwe trainer vastlegde voor het komende seizoen, versterkte zich eerder al met Oranje-keepster Yara ten Holte.

"Ik ben klaar voor een nieuw avontuur en ik kijk er echt naar uit om met de beste speelsters te spelen", zei Van der Vliet. "Ik denk dat Odense me als speler kan ontwikkelen en me veel kan helpen om een betere handbalster te worden."

Het vooruitzicht om in de Champions League uit te komen, speelde mee in de beslissing van Van der Vliet om over te stappen. "Ja, het betekende veel. Ik kijk uit naar volgend seizoen, wanneer we hopelijk in de Champions League kunnen spelen."

Technisch directeur Trine Nielsen van Odense is blij met de komst van Van der Vliet. "Ik heb Nikita een paar seizoenen gevolgd, zelfs al voordat ze naar Denemarken kwam. Ze heeft zich enorm ontwikkeld. Ik heb hoge verwachtingen dat we van Nikita een geweldige speelster kunnen maken", zei de oud-handbalster.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen