Verdachte van de dood van Hendrik Vroegop blijft langer vastzitten

Hulpdiensten bij de woning van Vroegop.© Foto DNP

Roel van Leeuwen
Sint Pancras

De verdachte in de zaak Hendrik Vroegop blijft nog zeker twee weken vastzitten. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de handelaar in paardensportartikelen.

De 79-jarige Vroegop werd woensdagmiddag om het leven gebracht in zijn woning in de Broeckerhoek in Sint Pancras. Bronnen melden dat hij zou zijn geslagen met een stoel en gestoken zou zijn met een mes.

Een dag later maakte de politie bekend een verdachte te hebben opgepakt vanwege verdenking van betrokkenheid bij de dood. Het zou volgens de politie gaan om een 76-jarige plaatsgenoot.

De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat het voorarrest van de verdachte met 14 dagen moet worden verlengd. Op woensdag 18 januari zal de raadkamer van de rechtbank zich opnieuw buigen over de vraag of het voorarrest verlengd moet worden.

Het Openbaar Ministerie is terughoudend in haar woordvoering over deze zaak. Ook al omdat de verdachte op dit moment in beperking zit en dus alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De politie laat weten dat er geen andere aanhoudingen zijn verricht.

Vroegop was handelaar in paardensportartikelen en oud-raadslid van Langedijk.

Lees ook: Om het leven gebrachte Henk Vroegop (79): Paardenman, oud-raadslid, ’een markante man’ en ’aparte vrucht’

Lees ook: ’Geslagen met een stoel, gestoken met een mes’. Pancrasser Henk Vroegop (79) door geweld om het leven gekomen, dorpsgenoot (76) aangehouden

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.