643 klachten over vuurwerk in Huizen. Over harde knallen, schade en ’waar was de politie?’ Niets nieuws...

Er kwamen bij het vuurwerkmeldpunt ook meldingen binnen over de opgeblazen brievenbussen aan de Kostmand.© Archieffoto Casper Bunschoten

Alexander Poort
Huizen

Het aantal klachten over vuurwerk in Huizen is met 643 meldingen zo goed als gelijk aan voorgaande jaren. Het overgrote merendeel van de klachten is binnengekomen nadat de officiële vuurwerkverkoop begon.

De meeste meldingen kwamen - overigens net als eerdere jaren - uit de wijken Huizermaten en de Bovenmaat. De meldingen betroffen veelal harde knallen. Deze kwamen vaak uit het Bad Vilbelpark, of het buitengebied van Huizen. De dagen na de viering van oud en nieuw waren er voornamelijk meldingen van schade, zoals aan de brievenbussen van de Kostmand.

Evenals voorgaande jaren was een veelgehoorde opmerking bij het vuurwerkmeldpunt dat de zichtbaarheid van politie en boa’s node werd gemist.

De klachten en aanbevelingen die zijn binnengekomen bij het vuurwerkmeldpunt worden samengevat in een vuurwerkrapport. Deze rapportage wordt overhandigd aan burgemeester Meijer en ook gepubliceerd op de website van Ruben Woudsma, de initiatiefnemer van het vuurwerkmeldpunt.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen