Jongeren gaan de bossen in met uilenroeper Arend de Jong

De excursieleider bootst uilengeluiden na in de hoop dat de dieren antwoord geven en zich laten zien.© Foto Hanna Hirsch

De excursieleider bootst uilengeluiden na in de hoop dat de dieren antwoord geven en zich laten zien.© Foto Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland

1 / 2
Van onze verslaggever
Castricum

Altijd al bosuilen willen spotten? De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland geeft op vrijdagavond 13 een bosuilexcursie voor jongeren in het Castricumse duingebied.

Al in de winter vormen de bosuilen paren die zich voorbereiden op het nieuwe broedseizoen. Bij de excursie bootst uilenroeper Arend de Jong het geluid van de bosuilen na. Met een beetje geluk geven de dieren antwoord, en soms laten ze zich even zien. Op deze manier inventariseert Arend de Jong de broedparen in dit gebied en krijgt hij inzicht in hoe het met de bosuilen gaat.

Uitgenodigd

Jongeren en hun begeleiders worden uitgenodigd om aan de excursie deel te nemen. Op vrijdagavond 13 januari wordt verzameld bij de parkeerplaats van bezoekerscentrum De Hoep aan de Castricumse Zeeweg. De excursie begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Aanmelden voor de bosuilenexcursie is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie is te vinden op de website van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland, www.vwgmidden-kennemerland.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.