Binnen twee jaar alleen nog maar duurzame speeltuinen, belooft gemeente Haarlem

Het bijgebouwtje van speeltuin De Eenhoorn in de Bernstraat.© Foto Cyclomedia

Tim Engelbart
Haarlem

In opdracht van de gemeente Haarlem gaat SRO NV de speeltuinen in de Spaarnestad ’met voorrang’ verduurzamen. Dat zegt wethouder Eva de Raadt (vastgoed, CDA) in antwoord op een verzoek van PvdA, CDA en D66.

De drie partijen vonden dat Haarlemse speeltuinen, en specifiek de ontmoetingsruimtes, nog veel te vaak beschikten over lage energielabels. Maar liefst zeven speeltuinen hadden slechtgeïsoleerde gebouwen, met labels D, E, F en G.

Problematisch, aldus de drie partijen, want zo loopt de energierekening onnodig op. Dat kunnen de speeltuinen niet blijven dragen, want hun begroting ziet eigenlijk alleen op het in stand houden van de speeltoestellen. De speeltuinbestuurders staan desondanks welwillend tegenover een vergroeningsoperatie, zagen de drie. Dus isoleer de muren, en leg ook zonnepanelen aan, spoorden PvdA, CDA en D66 samen met een raadsmeerderheid het college aan.

Het stadsbestuur pakt de bal op. Er is geld vrijgemaakt voor de operatie, en gemeentelijk vastgoedbeheerder SRO NV is bereid gevonden deze te leiden. „Zij gaan met voorrang zorgen voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen”, belooft De Raadt. Volgens de huidige planning moet binnen twee jaar de klus bij alle speeltuinen geklaard zijn.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen