Wat doet Ron eigenlijk niet bij KGB? Het is zo’n lange lijst dat de voorzitter van de KNVB hoogstpersoonlijk langs komt om hem te eren

Ron Bijleveld krijgt de onderscheiding opgespeld.© Foto Jaap van der Pijll

Bovenkarspel

Als Just Spee hoogstpersoonlijk de nieuwjaarsreceptie van KGB bezoekt weet iedereen in de bomvolle kantine die de voorzitter van de KNVB heeft herkend dat er iets speciaals staat te gebeuren.

De spanning werd zondagmiddag door de charismatische Bob Smit, voorzitter van de voetbalclub, vakkundig opgebouwd. Aan het einde van zijn nieuwjaarsrede toverde hij de cijfer-lettercombinatie CBKG01BB op het grote scherm. Het bleek het KNVB-relatienummer te zijn van Ron Bijleveld.

Lidnummer

Bijleveld wist zijn eigen nummer niet en was dan ook verbaasd dat hem om hem ging. ,,Ik wist wel dat mijn lidnummer met CBK begint, maar dat hebben meerdere leden van KGB”, sprak hij kort nadat Spee hem tot lid van verdienste van de KNVB had benoemd. ,,Bob vroeg me laatst wel hoelang ik al lid ben van KGB, dus eigenlijk had ik wel iets kunnen vermoeden.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Behalve een onderscheiding had Just Spee ook mooie woorden over voor Ron Bijleveld.© Foto Jaap van der Pijll

Het is uniek dat de bondsvoorzitter zelf komt opdraven om iemand te benoemen tot lid van verdienste. ,,Het is wel meer gebeurd, maar dan was dat in combinatie met bijvoorbeeld een honderdjarig bestaan van een club. Ik vind het belangrijk dat een voorzitter er is voor alle leden. Een gelegenheid als dit bezoek ik dan ook graag. Maar dat ik hier nu ben, komt vooral door Franz Cornelisz, lid van de ledenraad van de KNVB. Tegen zo’n charme-offensief kon ik echt geen nee zeggen en bovendien heeft Ron Bijleveld een geweldige staat van dienst.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Behalve de versierselen hoort er ook een oorkonde bij de titel ’Lid van Verdienste’ van de KNVB.© Foto Jaap van der Pijll

Dit jaar is de bijna 64-jarige Bijleveld vijftig jaar lid van KGB en vanaf dat hij naar de senioren ging is hij er al vrijwilliger. Wat doet hij eigenlijk niet, krijg je steevast als antwoord als je binnen de club vraagt wat Bijleveld allemaal doet of heeft gedaan. Het is dan ook een indrukwekkende lijst: formele rollen als penningmeester, secretaris en lid van diverse commissies combineerde hij altijd met klussen als barman, schoonmaker, trainer van de vrouwen of redactielid van het clubblad. Voor niets haalt Bijleveld zijn neus op. Waar hij nodig is laat hij zijn handen wapperen en levert daarbij ook hoge kwaliteit.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen