Roma- liederen zingen bij Kantado Festivalo; Bouwen aan een wereldmuziekrepertoire

© pr beeld

van onze verslaggever
Castricum

Op zaterdagochtend 21 januari 2023 is alweer de derde wereldmuziek- zangworkshop van Kantado Festivalo in Castricum. Deze keer ligt het accent op Roma- liederen.

In vier workshops wordt een basis- wereldmuziek zangrepertoire opgebouwd. In de eerste en tweede workshop (okt/ nov 2022) zijn er liederen aangeleerd uit de Balkanlanden en uit het traditionele Joodse repertoire; Hebreeuws, Jiddisch en Sefardisch. Op 25 maart zijn Griekse liederen aan de beurt.

Nieuwe deelnemers zijn op elk moment welkom. Deelnemers die een ronde gemist hebben kunnen zo weer aanhaken. Kantado Festivalo (betekenis: ’zangfeestje’) wil één keer per maand een zangbijeenkomst organiseren.

Bij de eerste vier bijeenkomsten wordt een repertoire opgebouwd en daarna zal het aangeleerde repertoire herhaald worden en zullen er elke keer nieuwe liederen worden toegevoegd.

Bij Kantado Festivalo kunnen de deelnemers genieten van het gevoel met een band te zingen. Naast de vaste begeleiding van Team Kantado Festivalo ; accordeon, gitaar en contrabas worden er ook regelmatig gastmuzikanten uitgenodigd. Zo zal deze keer bij het Roma- repertoire de Hongaarse violiste Nora Farkas meespelen.

Meer informatie www.artstudiodezon.nl (doorklikken op muziekactiviteiten).

De Roma-zangworkshop heeft plaats op zaterdag 21 januari van 10 tot 12 uur in Gebouw TTVC Gobatstraat 12a, Castricum. Deelname kost tien euro. Aanmelden via info@wimdegoede.nl of 06-12025767.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen