Woningcorporatie Intermaris koopt half gesloopt kantoorpand aan de Gorslaan voor nieuwbouw appartementen

© Foto Intermaris

Daan Keijzer
Purmerend

Woningbouwvereniging Intermaris heeft het voormalige kantoorpand aan de Gorslaan 10 in Purmerend gekocht. De bedoeling is dat er in de loop van dit jaar 57 sociale huurwoningen worden gebouwd in het half gesloopte gebouw. Met de sloop werd vorig jaar al begonnen, maar het werk moest worden stilgelegd vanwege een juridische procedure.

De werkzaamheden om het geraamte om te toveren naar een appartementencomplex starten volgens Intermaris binnenkort. Het pand wordt verhoogd tot vijf verdiepingen. Met de aanschaf van het complex lijken de woningbouwplannen, die al in mei 2021 werden goedgekeurd door de gemeente Purmerend, eindelijk realiteit te worden.

Lees ook: Betaald parkeren in groter deel van de Gors-Noord in Purmerend: ’Ontwikkelingen in de wijk zorgen voor hogere parkeerdruk’

Cees Tip, directeur bestuurder van Intermaris, is tevreden met de aankoop van het pand. „De vraag naar sociale huurwoningen is groot, de wachttijden zijn lang. Helaas zijn de mogelijkheden om nieuwe huurwoningen te realiseren zeer beperkt. Er zijn weinig locaties die hiervoor beschikbaar én geschikt zijn.”

Het bouwplan werd ontwikkeld door Pakhuis Real Estate, de vorige eigenaar van het pand, die altijd al sociale huurwoningen in gedachten had. De gemeente Purmerend bemiddelde tussen die ontwikkelaar en Intermaris over de aankoop. Het pand was voorheen een kantoorlocatie. Het kreeg enkele jaren geleden onverwacht veel aandacht tot een op de nabijgelegen rotonde gerichte webcam razend populair werd op sociale media.

Alle appartementen worden tweekamerwoningen van gemiddeld 50 vierkante meter. Er komt ook een gemeenschappelijk dakterras. De woningen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 23 en 27 jaar. Tip verwacht dat ’als alles meezit’ medio 2024 de eerste bewoners hun intrede kunnen doen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.