Achterstallig onderhoud polderwegen wordt komend voorjaar ingehaald

De Dirk Bijvoetweg bij Onderdijk. Ook hier wordt nog wat ’geschaafd’ aan het wegdek.© Foto Mediahuis

Martin Menger
Andijk

De overdracht van alle polderwegen van het Hoogheemraadschap naar de West-Friese gemeenten is bijna afgerond. In Medemblik zijn nog wel wat ‘losse eindjes’ die eerst moeten worden afgerond.

Het gaat dan vooral om de wegen waar nog onderhoud aan gepleegd moet worden. De afspraak is dat met het nieuwe jaar alle polderwegen in een goede staat van onderhoud de nieuwe eigenaar krijgen. Dat wil zeggen: wegen die dusdanig in goede staat zijn dat er niet direct groot onderhoud nodig is.

Dat betekent in de praktijk dat enkele (grote) klussen nog open zullen staan. Nu al is duidelijk dat een deel van dit werk noodgedwongen pas komend voorjaar – na de overdracht - kan worden uitgevoerd. Dan gaat het vooral om asfalteringswerk.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een agent controleert langs de Hoornseweg bij Wognum. Het hoogheemraadschap gaat nog wat achterstallig onderhoud inhalen.© foto Mediahuis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik verwachten dat het schap nog flink wat herstelwerkzaamheden voor rekening gaat nemen. De Tuinstraat in Sijbekarspel moet nog onder handen worden genomen. De gemeente wil ook graag dat het fietspad langs de Dijkweg in Andijk wordt verbeterd, net als het zuidelijk deel van de Hoornseweg in Wognum.

Daarnaast is op veel kruisingen van wegen in polder het Grootslag het rode asfalt beschadigd geraakt. Ook dat soort achterstallig onderhoud zal op kosten van het Hoogheemraadschap worden rechtgezet, is de afspraak.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen