Peter Reenalda moet na ruim drie jaar vertrekken als baas Purmerendse Scholengroep: ’Verschil van inzicht over de aansturing’

Peter Reenalda stond ruim drie jaar aan het roer van de Purmerendse Scholengroep.© Foto PSG/Rene de Ruiter

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Peter Reenalda is onverwacht vertrokken als bestuurder van de Purmerendse Scholengroep. Er is ’een verschil van inzicht over de aansturing’, zegt Niels Bonenkamp, die namens de Raad van Toezicht van de PSG waarnemend bestuurder is tot er een tijdelijke vervanger voor Reenalda is gevonden.

Reenalda was sinds augustus 2019 bestuursvoorzitter van de Purmerendse Scholengroep, en behartigde daarmee de belangen van de zeven scholen die onder de koepel voor voortgezet onderwijs in Purmerend vallen. In die rol was hij onder meer verantwoordelijk voor de start van het Vita College, een onderwijsvorm voor 10- tot 14-jarigen dat in samenwerking met de stichting Confessioneel Primair Onderwijs Waterland werd opgericht. Daarnaast hield hij zich intensief bezig met de aanstaande nieuwbouw van het Da Vinci College en scholengemeenschap Antoni Gaudí, alsmede met de fusieplannen met het Atlas College uit Hoorn.

Volgens Niels Bonenkamp, die de komende weken de honneurs waarneemt als lid van de Raad van Toezicht van de PSG, is er ’geen nare aanleiding’, maar ook niet van vrijwillig vertrek. ,,Er was verschil van inzicht over de aansturing’’, wil hij kwijt over de kwestie. ,,Dus zijn we helaas op het punt gekomen dat we hebben moeten besluiten afscheid van elkaar te nemen in het belang van de PSG.’’

De Raad van Toezicht gaat op zoek naar een tijdelijke vervanger voor Reenalda. Die kan naar verwachting medio januari aan de slag, in afwachting van een definitieve opvolger.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.