Verdachte van moord op Amsterdamse vrouw in Velsen-Zuid blijft langer in de cel, slachtoffer werd meerdere keren door haar hoofd geschoten

Politieonderzoek in Velsen-Zuid na de lugubere vondst.© Archieffoto Ko van Leeuwen

Jeannine Verhagen
Haarlem/Velsen-Zuid

De 40-jarige moordverdachte C.K. uit Amsterdam blijft langer in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Haarlem besloten. Het openbaar ministerie verdenkt de man van de moord op een 35-jarige vrouw uit Amsterdam.

Het slachtoffer werd op 15 juni meerdere keren door haar hoofd geschoten in recreatiegebied Spaarnwoude. Ze werd aangetroffen bij de Oostbroekerweg in Velsen-Zuid. Haar ouders deden de nacht voordat ze daar werd gevonden melding dat ze werd vermist.

De verdachte zei vrijdag bij de rechtbank in Haarlem dat hij niet gelooft dat het slachtoffer is overleden. Hij zit nu in het Pieter Baan Centrum voor onderzoek naar zijn psychische situatie, maar hij wil naar huis. De man vindt dat er niets met hem aan de hand is.

De rechtbank wees zijn verzoek af. Hij blijft in het Pieter Baan Centrum totdat het onderzoek daar is afgerond en moet daarna terug naar de gevangenis. In maart staat de zaak opnieuw op de agenda van de rechtbank, maar ook dan zal die nog niet inhoudelijk zijn, zo is de verwachting.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen