Fors verkeersongeluk op N203 bij Castricum vermoedelijk veroorzaakt door onwelwording. Alkmaarder met spoed naar ziekenhuis gebracht

Een 51-jarige Alkmaarder moest na de aanrijding op de N203 met spoed naar een ziekenhuis worden gebracht. Andere betrokkenen werden ter plekke onderzocht, maar kwamen met de schrik vrij.© Archieffoto Bert Westendorp

Van onze verslaggever
Castricum

Het forse verkeersongeval op de N203 tussen Castricum en Uitgeest waarbij op tweede kerstdag vijf auto’s betrokken raakten, is vermoedelijk veroorzaakt doordat de bestuurder van een van de wagens onwel raakte. De automobilist, een 51-jarige Alkmaarder die richting Uitgeest reed, zou daardoor de macht over het stuur zijn verloren en op de verkeerde weghelft terecht zijn gekomen.

De Alkmaarder moest met spoed naar een ziekenhuis worden gebracht, laat een politiewoordvoerster dinsdag weten. Eén van de vijf auto’s hing bij aankomst van hulpverleners net boven een sloot.

Het ongeluk speelde zich maandag rond 12.30 uur af. Naast politie en een aantal ambulances snelde ook een traumahelikopter toe, met daarin een mobiel medisch team. Zes betrokkenen zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar zij hoefden uiteindelijk niet naar een ziekenhuis.

Ongevallenexperts van de politie zijn nog doende met onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval, aldus de woordvoerster. De N203 was maandag tussen Castricum en Uitgeest vrijwel de hele middag afgesloten.

Lees ook: Vijf auto’s betrokken bij botsing op N203 bij Castricum, zeker één gewonde [update]

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.